Valoració Festes 2016

L’Ajuntament presenta els resultats de l’enquesta sobre la Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere 2016

En total, 166 persones van participar d’aquesta valoració ciutadana, puntuant les diverses activitats realitzades i aportant els seus propis suggeriments

Hugo Romero, regidor de Govern Obert i Participació Ciutadana, juntament amb Marc Albella, regidor de Festes i Joventut, han presentat un resum de la valoració que va fer la ciutadania de la Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere d’enguany.

“En total, 166 persones van participar en l’enquesta preparada amb aquesta finalitat, la qual estava organitzada en quatre blocs: PlatjaFest, Envelat, Fira Agrícola i Programació i Assumptes Generals”, ha recordat Romero.

En el primer d’ells, els ciutadans van valorar la programació del Platjafest i les diferents nits programades, obtenint la següent puntuació de mitjana sobre un màxim de 5 punts:

– Divendres 17. Pepet i Marieta + Kinky Band: 2,9

– Dissabte 18. Guille Millkiway + Fund. Tony Manero + Sonkil: 2,4

– Dijous 23. Nit de Sant Joan. Comercial Sounds: 3

– Divendres 24. Rude Beach: 2,4

– Dissabte 25. La Room Festival: 2,4

– Dimarts 28. Holi Beach Festival: 2,7.

A nivell general, un 62,6% dels participants van valorar la programació entre el 6 i el 8, sent un 10 la puntuació màxima. A més, molts han indicat que en 2017 els agradaria veure grups com Txarango, La Raiz, Els Catarres, La Pegatina i Aspencat.

“Trobem altres propostes interessants de cara a properes edicions, com recuperar el concurs de bandes, no deixar dies sense programació, habilitar més zones de residus prop de la carpa i ampliar els punts de venda de tiquets”, ha indicat Albella.

A més, el regidor ha explicat que un 74,7% de les persones que van participar en aquesta enquesta es van mostrar contentes amb la nova ubicació del Platjafest i un 84,3% amb la de l’Envelat.

En aquest segon bloc, el 72,4% dels participants han valorat la programació per sobre de 7 i, com a millores, proposen ampliar les activitats amb teatre, espectacles de màgia, concursos de ball, etc., així com la zona de terrassa o canviar la ubicació dels lavabos i de la caseta de venda de tiquets.

D’altra banda, la nova ubicació de la Fira Agrícola va agradar al 76,5% dels enquestats, sent una de les iniciatives més valorades la dels “food trucks”, amb un 69,6% de vots positius.

Els participants han plantejat que el sòl de terra dificultava el passeig per la pols que generava; també s’ha proposat la realització de més activitats com xerrades sobre agricultura ecològica.

Finalment, en l’últim bloc dedicat a assumptes generals, el 60,2% de les persones el van puntuar entre el 7 i el 9, sent el 92% dels enquestats els que l’aproven del 5 al 10. Per 2017 es demana en aquest apartat que hagi més música en directe, més activitats diürnes i programació cultural. La iniciativa d’utilitzar gots reutilitzables ha estat valorada positivament pel 81,9% dels participants.

Pel que fa a les diferents activitats realitzades, la puntuació mitjana que han obtingut – sobre un màxim de 5 – ha estat la següent:

– Casal de la Tapa i la Cervesa : 4,03

– Concert per ballar de la Societat Musical La Alianza : 3,7

– Correguda de Bous : 2,3

– Xaranga i Batucada després de la traca : 3,7

– Pequefest : 3,8

– Sopar a la Fresca : 3,7

– Sopar de gala : 3

– Seguici Popular : 3,42

“Considerem que aquests resultats són molt positius i que realitzar aquesta enquesta és una bona iniciativa que anem a implementar en altres esdeveniments i activitats que realitzem al municipi. Anotem el que ens planteja la ciutadania, donem les gràcies a tots els participants i els animem a seguir fent-ho en les diferents vies de participació ciutadana que oferim i que poden veure a la web www.participa.vinaros.es”, ha conclòs el regidor Hugo Romero.