FAQ. Preguntes més freqüents.

Com puc fer una proposta?

Hi ha tres camins per proposar la teua idea per als pressupostos 2017.

Bústies
En les següents dependències municipals, podràs trobar un formulari per emplenar i una bústia on depositar-lo.

  • Ajuntament de Vinaròs
  • Biblioteca Municipal
  • CC Vinalab
  • Informació i Turisme
  • Mercat Municipal

Assemblees veïnals.
Durant tot l’estiu i fins al setembre hi ha programades assemblees per diferents barris i zones de Vinaròs, apropa’t a alguna d’aquestes i fes la teua proposta. ( enllaç calendari assemblees veinals )

Formulari web.
A la pàgina web participa.vinaros.es trobaràs un formulari on podràs emplenar l’àrea i la teua proposta per als pressupostos 2017.

Que passarà amb les assemblees veïnals que queden fora (per data) de la 1a fase?

  • 23 d’agost: carrers compresos entre Barbiguera, Triador, Cales i Deveses.
  • 7 de setembre: carrers compresos entre Mª Auxiliadora, Leopold Querol, Vint-i-nou de Setembre i Pablo Iglesias.

Aquestes assemblees, que no entren dins de la FASE 1 de recollida de propostes, passaran el mateix procés que les assemblees que sí que estan dins del període de la FASE 1, amb la diferència que si hi ha propostes interessants i amb contingut per introduir-les dins del total de propostes dels pressupostos participatius, entrarien directament a l’estudi tècnic i de viabilitat dels tècnics de l’Ajuntament, (FASE 4, del 2 de setembre al 16 de setembre.)

En què consistiran les fases en les quals la ciutadania no té participació?

Aquestes són les fases 2 i 4.
La fase 2 serà una primera anàlisi dels tècnics municipals. Una primera anàlisi general per part dels tècnics municipals per filtrar aquelles propostes que no siguen viables, responent a criteris de viabilitat tècnica i econòmica.

Aquelles propostes que no siguen de competència municipal o que sent de competència municipal, el servei estiga externalitzat, es faran arribar a les empreses o òrgans competents.

La fase 4, serà una anàlisi més detallada de les 30 propostes que tinguen més suports en la fase 3. Aquestes 30 propostes que reben més suport durant la fase anterior s’informaran amb més detall, s’inclourà una descripció i s’informarà per part dels tècnics de la viabilitat tècnica de la proposta i també del cost econòmic aproximat.

Amb aquesta informació més detallada els ciutadans podran votar aquelles propostes que troben més interessants per a Vinaròs.

Per a què serveix la recollida d’avals?

La recollida d’avals (fase 3), servirà perquè siga la mateixa ciutadania qui faça la primera gran tria de les propostes recollides. De totes les propostes presentades, en queden 30 que passaran a la fase 4.

Com es materialitzarà aquesta recollida d’avals?

Per a aquesta recollida d’avals el ciutadà entrarà a la pàgina web participa.vinaros.es i podrà votar les cinc propostes que crega més interessants per a Vinaròs.

Que passarà amb les 12 propostes que surten escollides de la fase 5?

Aquestes propostes entraran dins dels pressupostos 2017, dividides en les diferents partides pressupostàries de les regidories de l’Ajuntament.