Blog

S’amplia el termini de l’ultima fase dels Pressupostos Participatius de 2018 fins el 28 de Gener

El passat 22 de Desembre va començar l’ultima fase dels Pressupostos Participatius 2018. El període de votació final, fixat previament fins el 21 de Gener, s’ampliarà fins el proper dia 28, que serà la data límit per a votar entre les 22 propostes finalistes que continuen en el procés de selecció.

Recordar, tal i com va informar el Regidor de Govern Obert, Hugo Romero; que s’hi pot participar, de forma telemàtica, en aquest web; o presencialment, a les urnes habilitades a la Biblioteca Municipal, a l’Ajuntament i al Poliesportiu, respectivament.

Des del Consistori, una vegada més, es convida a tots els ciutadans i ciutadanes a participar-hi. Es pretén així, fer partícips al major nombre possible de persones, les quals seleccionaran les propostes que consideren que l’Ajuntament ha d’invertir els 200.000€ que recullen els Pressupostos Participatius 2018.

Fem Vinaròs

22 desembre 2017 | Fem Vinaròs

Des del Consistori creiem necessari instar a una reflexió ciutadana sobre el futur i estratègia del nostre municipi. Volem crear un espai per considerar detingudament el model de ciutat on, a llarg termini, ens agradaria viure i deixar en herència a les generacions futures; un espai urbà que permeta el desenvolupament econòmic i social de forma sostinguda en el temps conservant el patrimoni natural i cultural.

La reflexió es desenvoluparà en el marc de l’elaboració del Pla Estratègic de Ciutat, que té l’objectiu de clarificar la visió de la ciutat que volem tots els ciutadans i ciutadanes. La finalitat és aconseguir una ciutat plausible potenciant les seues singularitats, desenvolupant innovacions i minorant les seues debilitats; una ciutat que incremente la seua competitivitat en un entorn canviant i globalitzat on es puga trobar l’equilibri entre el creixement i la qualitat de vida.

Per a la concreció del Pla Estratègic de Vinaròs i donada la importància per a la ciutat i per al territori, és necessària la col·laboració ciutadana en moltes de les matèries que es desenvoluparan. És de vital importància fer-vos partícip per construir el model de ciutat que assente les estratègies de futur en la sostenibilitat i en el desenvolupament econòmic i social.

 

Govern Obert valora molt positivament els resultats de la segona edició de les assemblees veïnals

15 desembre 2017 | Reunions Veïnals

Una vegada realitzades les vuit assemblees veïnals programades aquesta edició en diverses zones de la costa nord, costa sud i properes al nucli urbà de Vinaròs, des de la regidoria de Govern Obert es valora de forma molt positiva els resultats d’aquestes reunions.”Estem satisfets de l’alta participació que hem tingut en totes les assemblees, amb una mitjana de 50 persones en cada una d’aquestes trobades en què han estat presents i en contacte directe molts dels regidors de l’Ajuntament, veïns i veïnes”, ha assenyalat el regidor de Govern Obert, Hugo Romero.

Aquest any, des de l’Ajuntament, s’ha incorporat una ordre del dia de cada reunió, informant sobre els avenços en les propostes plantejades durant les convocatòries de 2016 a cada barri i exposant problemàtiques concretes com la de Correus, a més de donar a conèixer els processos participatius en marxa o en projecte, com els pressupostos participatius o els futurs consells de barri. Pel que fa a les actuals propostes traslladades pels veïns en aquestes assemblees, Romero indica que hi ha una àmplia varietat de temes, que van des de “reivindicacions històriques com l’enllumenat o la urbanització de certs sectors, a suggeriments també comuns en totes les assemblees com un major control de les deposicions de gossos, la neteja de solars abandonats i en mal estat o la demanda de solucions a la manca d’aparcament en punts concrets de la localitat.”Hem pres nota de cada queixa, de cada proposta i de cada necessitat que han plantejat els veïns en aquestes assemblees i les hem traslladat totes als tècnics municipals perquè puguem estudiar-les des de cada àrea per començar a donar solució a les problemàtiques i necessitats dels veïns i veïnes”, ha conclòs Romero, que ha afegit que tota aquesta informació estarà disponible de forma pública els propers dies al web www.participa.vinaros.es.

L’última fase dels pressupostos participatius de 2018 començarà el 22 de desembre

15 desembre 2017 | Presupostos participatius

Un total de 22 propostes continuen en el procés de selecció per incloure’s en els pressupostos participatius de 2018, després dels 788 vots emesos durant el període de recollida d’avals. Actualment la viabilitat de les propostes finalistes està sent avaluada, tant a nivell econòmic com tècnic, pels tècnics municipals.

“Ara toca passar a la següent fase, que començarà el proper divendres 22 de desembre. S’hi podrà participar igualment de forma telemàtica, en aquest mateix web, com presencialment a les urnes que hi ha instal·lades a la Biblioteca Municipal, a l’Ajuntament i al Poliesportiu “, explica el regidor de Govern Obert, Hugo Romero.

Aquesta última fase, que finalitzarà el 21 de gener, serà la definitiva, ja que serà la que decidirà les propostes que passaran a formar part dels pressupostos de l’any que ve. Les actuacions que queden seleccionades són les que es duran a terme durant el 2018.

Romero ha animat a la població a que, a partir del 22 de desembre, participe triant les propostes que considerin prioritàries perquè sigue la ciutadania la que decideixi en què s’han d’invertir els 200.000 euros que contemplen els pressupostos participatius de 2018.

ENLLAÇ A LES 22 PROPOSTES FINALISTES

Más de 120 propuestas recibidas durante la primera fase de los Presupuestos Participativos

19 octubre 2017 | Sense categoria

La concejalía de Gobierno Abierto, encabezada por Hugo Romero, informa este martes que durante la primera fase de los Presupuestos Participativos para 2018 se han recibido más de 120 propuestas de actuaciones, realizadas por particulares y entidades.

“Son propuestas que abarcan todos los ámbitos a nivel municipal y también de las diferentes zonas del municipio. Las propuestas ganadoras se repartirán los 200.000 euros que hay previstos para ello en estos presupuestos participativos”, ha señalado Romero.

El concejal también ha querido destacar la participación de las asociaciones, indicando que “el tejido asociativo es el primer paso en la participación pública del municipio y por eso nos alegra ver su implicación en este proceso”.

Tras esta primera fase, en los próximos días se publicarán en la web www.participa.vinaros.es todas las propuestas y comenzará, el 12 de octubre, una segunda fase en la que la ciudadanía podrá realizar un primer filtrado con sus votaciones.

Para ello, los vecinos y vecinas podrán participar tanto de forma online, a través de la mencionada web, como presencialmente, mediante las urnas que habrá a su disposición tanto en el Polideportivo, como en el Ayuntamiento o la Biblioteca Municipal.

Resultats finals pressupostos participatius 2016-2017

9 novembre 2016 | Presupostos participatius

Propostes amb més suports;

1. Condicionar l’estacionament de vehicles a l’estació de tren.

La urbanització del sector de l’estació ferroviària estan previstos en el desenvolupament urbanístic del P.A.I., la UE1-R08. Els costos d’urbanització ascendeixen a la quantitat de 1.559.012,66 €.

Per a la millora de zona d’estacionament, alternativament a la urbanització de tot el sector, es pot realitzar un asfaltat provisional per tal d’habilitar-lo com aparcament de vehicles, semblant al del aparcament junt a l’Hospital de Vinaròs, i facilitar una connexió amb amb l’Avda. Gil de Atrocillo.

Cost total aproximat 18.200,00 €.

estacio-tren

2. Adequació de la carretera de la Costa Nord, Avd.Francisco Jose Balada, en un únic sentit. FASE 1

L’adequació de la Crta. de la Costa Nord en un únic sentit comporta intrínsecament la reordenació de la CN340 en el al tram de carretera que va des del riu Cérvol fins al límit nord del municipi .

El estudi i reordenació es contempla en el document redactat, però no aprovat, anomenat “Condicions de Programació i Gestió dels Sectors de la Costa nord “, amb el qual es justifica les bases tant d’ordenació com d’urbanització i gestió per a què el desenvolupament de la zona Costa nord de Vinaròs es pugui dur a terme de forma seqüencial, lògica i sostenible.

Aquest document, que conté un PLA D’INFRAESTRUCTURES, que preveu alliberar el trànsit de l’actual carretera de la Costa, que actualment és l’únic eix de connexió del nucli amb les zones turístiques, raó per la qual es satura, sobretot en èpoques estivals, i impedeix el trànsit de vianants i de bicicletes de forma segura.

Així, el canvi en la funcionalitat de la carretera CN340 previst en el document assenyalat, permetrà reduir de manera significativa el trànsit de vehicles per la carretera de la Costa, facilitant l’accés de tots els ciutadans a la mateixa, i podent-la transformar en una via parc, d’un únic sentit per a vehicles, a més de l’habilitació d’un carril per a bicicletes i un espai de circulació de vianants.

L’única valoració que es disposa és la del Pla d’Infraestructures de la Costa Nord, valora el total de les actuacions a l’antiga CN 340 des Saldonar fins a Alcanar amb un cost aproximat de 13.562.322,21 €.

La partida de Rotondes i adequació de vies estructurals ascendeix a la quantitat de 2.176,282,02 €, descomponent de la següent manera:

ROTONDES: Rotonda 1. 281.427,29 €. Rotonda 2. 421.931,83 €. Rotonda 3. 188.284,01 €. Rotonda 4. 201.389,07 €. Rotonda 5. 280.260,60 €. Rotonda 6. 213.031,61 €.

ENLLAÇOS: Connexió Camí Carretes. 70.338,48 €. Connexió Camí Saldonar. 168.225,33 €. Connexió Camí Ameradors. 82.797,17 €. Connexió Camí Tresmall. 201.785,01 €. Connexió Camí Sunyer. 66.811,61 €.

Vist l’alt cost del desenvolupament complet de la proposta, es planteja una intervenció per fases.

La primera fase comprendria el tram des de el riu Cérvol fins al camí Carretes, i consistiria en habilitar un carril bici i mantindre un únic sentit de circulació de vehicles en sentit al centre en l’ Avda. Francisco José Balada.

Hi ha alternatives d’accés al camí Carretes des del C/ Vell d’Alcanar, C/ Joan Fuster i C/ del Mero a més de la CN 340.

Aquesta primera fase hi haurà que realitzar treballs de reordenació del trànsit i senyalització viària.

El cost aproximat és de 15.000 euros.

costa-nord-fase1

3. Pla Integral ciclista

La realització d’un carril bici, amb diferents vies on prime la bicicleta als vehicles de tracció motora. Un carril bicicleta de 1,5 m d’amplada.
Condicionament total del carril bici, (senyalització laterals i interior, pintura no anti lliscant se color verd) , cost; 250,00 € el metro lineal.

Condicionament parcial, només la pintura blanca lateral i senyalització al terra 80,00 €/ml. (IVA no inclòs)

Aparcaments, a més dels ja col·locats, cada nou aparcament costa 100,00 €/ut.

Respecte als carrers on es vullgue reduir la velocitat o pintar la preferència bicicleta; 50,00 €/ut. (a la costa nord i costa sud la velocitat màxima permesa ja és de 30 km/h.

Caldria per tant un estudi detallat, estudi on es detalle la modificació del tràfic si cal, on s’estudie les amplades dels carrers i avingudes que puguen disposar d’aquest carril bici, traçar alternatives de circulació només per a bicicletes, etc.

4. Parc de Calistenia , Work Out

Parc de calistenia, elements de street workout a la zona del Limbo, la estimació de cost per un parc més o menys complet amb diferents elements, un parc de 100 m2, és de 7.500

calistenia mobiliari-calistenia-orientatiu

5. Proposta de millores a les instal·lacions esportives del Volei Platja

1. Ombra. Tal i com es comenta en la proposta que ens va fer arribar l’associació de voley platja i tenin en compte també les reiterades peticions d’usuaris d’altres instal·lacions com la pista d’atletisme o la ciutat esportiva, un bon sistema seria poder una estructura desmuntable d’ombra que es pogués fer servir a la ciutat esportiva durant l’any i a l’estiu a la zona de platja.

Tenint en compte el cost de les estructures de les birles i petanca, el cost estimat seria de 3.000 € depenent de les dimensions de la zona d’ombra.

El major problema podria recaure en la ubicació i el permís de Costes.

2. Pressa d’aigua a la zona, aproximadament ; 100

3. Grades. Es podrien baixar les grades de la Ciutat Esportiva, que són les que ja es baixaven fa anys. Hi hauria que reforçar-les i revisar-les be.
Cost aproximat ; 3.100

volei-1 volei-2

6. Adequació de l’àrea de descans al camí de pujada a l’ermita

Es pren com a exemple, per fer una valoració estimada, un solar d’una superfície d’uns 3.000 m2.

Després caldrien treballs de condicionament que poden comprendre des de la neteja si fos necessària, amb un cost aproximat de 9.000 euros, i una despesa opcional per a la instal·lació de mobiliari amb un cost aproximat de 5.000 euros.

Cost total aproximat 14.000 €.

area-descans-2-ermita

7. Formules de control i/o sanció per a evitar o minimitzar les deposicions de gossos o altres mascotes en la via pública.

La proposta de la policia municipal és llançar una campanya informativa per a la recollida de les defecacions de gossos i augmentar la vigilància i control per part de la Policia Local. Aquesta campanya constaria de repartir una serie de «flyers» informatius i cartelleria així com publicitat en diferents mitjans de comunicació informant de la problemàtica i de la normativa municipal al respecte.

L’ordenança de convivència ciutadana sanciona la no recollida de les defecacions de animals en 100 € de sanció i l’ordenança de tinença d’animals en una sanció de 30 € a 600 €, si be atenen en aquests casos a ser reincidents.

La proposta municipal també consta de la sol·licitud a subdelegació de autorització per a que els agents de policia puguen fer serveis de paisa i poder controlar millor aquestes infraccions.

Un cop es tingue l’autorització s’iniciaria la campanya informativa.

A efectes de despesa; campanya publicitaria aproximadament, (flyers informatius, cartelleria, etc) ; 1.000 €.

8. Estudi i millora de la senyalització i direccions de tots els carrers de les costes, llocs d’aparcament, etc

S’ha estudiat per part del departament de Policia Local, les peticions de senyalització que s’han demanat en diferents reunions veïnals i s’ha extret unes conclusions de senyalització. Encara que des d’aquest departament es proposa fer juntament amb els Serveis Tècnics de l’Ajuntament un Pla Director, un pla conjunt de les dos zones amb les particularitats de cada una, pla consensuat amb Policia Local i també veïns.

El cost total aproximat de la senyalització que es troba adient des del departament és de 1000 .

9. Ajuda al finançament de les «extraescolars» dels CEIP Sant Sebastià, Jaume I, Mare de Déu de la Misericòrdia, Ntra. Sra de l’Assumpció i Manuel foguet.

El cost de la programació de diferents activitats extraescolars que assumiria l’ajuntament, per al curs 2017, seria aproximadament de 15.000 €.

A aquests es sumarien la quantitat que fessen front les AMPES i els col·legis.

Comença la tercera i última fase dels pressupostos participatius

4 octubre 2016 | Presupostos participatius

Els ciutadans podran triar tres de les 22 propostes que han quedat i que sumen uns 140.000 euros.

Des d’avui i fins al proper 31 d’octubre es podran votar les propostes resultants dels filtres tècnics i de la primera tria ciutadana que es va fer el passat mes d’agost per tal de dissenyar els pressupostos participatius de 2017.

En total cada ciutadà podrà votar tres propostes de les 22 que hi ha recollides per poder-se desenvolupar l’any vinent a Vinaròs. Les 8 més votades seran les que es duran finalment a terme.

El llistat de propostes que ha quedat suma uns 140.000 euros, segons els tècnics, que en una segona revisió van descartar alguns suggeriments per motius principalment econòmics, tot i que també es podran llegir a la web www.participa.vinaros.es.

Tenint en compte que és la primera vegada que utilitzem este sistema, estem satisfets però hem de continuar millorant per corregir alguns errors i implicar més a la ciutadania en el procés”, ha explicat el regidor de Noves Tecnologies i Participació Ciutadana, Hugo Romero.

Amb els pressupostos participatius es busca augmentar el poder de decisió dels ciutadans dins les institucions públiques. “Esperem que en esta última fase participen moltes més persones per tal que les propostes escollides estiguen recolzades per gran quantitat de vinarossencs i vinarossenques”, ha conclòs Romero.

14536905_10210722577719882_1857075501_o

Comienza la tercera y última fase de los presupuestos participativos

Los ciudadanos podrán elegir tres de las 22 propuestas que han quedado y que suman unos 140.000 euros Leer más »

S’ajorna el termini de votació final de les propostes dels pressupostos participatius

21 setembre 2016 | Presupostos participatius
Des de la Regidoria de Govern Obert creuen oportú, a petició de diversos tècnics, ampliar el termini d’estudi de les diferents propostes, retardant així el termini de votació final de les propostes que van ser plantejades pels ciutadans. Per tant, el període de votació final de les propostes començarà el dilluns 3 d’octubre i estarà obert durant un mes, fins al 31 d’octubre. En aquesta data es coneixeran les propostes amb més suports i que seran incloses en els pressupostos 2017 .
——————————————————————————-
Desde la Concejalía de Gobierno Abierto creen oportuno, a petición de varios técnicos, ampliar el plazo de estudio de las diferentes propuestas, retrasando así el plazo de votación final de las propuestas que fueron planteadas por los ciudadanos. Por tanto, el periodo de votación final de las propuestas comenzará el lunes 3 de octubre y estará abierto durante un mes, hasta el 31 de octubre. En esta fecha se conocerán las propuestas con más apoyos y que serán incluidas en los presupuestos 2017 .